#TheGreekGirl PART III: Γράφω για την συνέχεια.

28 Αυγούστου 2019








Δεν περιμένω αυτό να είναι το τέλος, είναι η συνέχεια. Όταν στο μυαλό μου ήρθε η ιδέα για το συγκεκριμένο project ήταν ήδη αργά, το καλοκαίρι είχε ήδη τελειώσει αλλα είχε ήδη αρχίσει να παίρνει μορφή. Ένα χρόνο αργότερα σας περιγράφω την μορφή και το πρόσωπο ενός κοριτσιού, μιας γυναίκας που θα αποτελέσει την συνέχεια.

Το #TheGreekGirl είναι τόσο άμορφο όσο περιπλανώμενες σκέψεις και τόσο συμβολικό όσο  ένας σταυρός.



"Behind the hashtag #TheGreekGirl is hidden an amorphous veneer of a Girl who seeks for her identity. She seeks for a place, a philosophy so she can belong with,there peacefully. A Girl that walks bare feet and her body strongly becomes rooted with the ground. A girl with no make-up on, a girl that isn't afraid of hot sun and moody winter. A girl in dark, nostalgic eyes that smiles all the time, sings for the future, her abandon home. She wears just some cloth to cover her sunburn body but never forgets to fix her hair and paint her nails with colors of life.
This hashtag is an ode to the women in black we call our mothers. Is a song written with lyrics full of optimism. We are a generation of women that owe ourselves a new start written in blue, away from the ancient wrecks and greek "OPA". Strong enough to speak the truth, we celebrate our destination to this world, we capture with our eyes a new point of you. We stare the past only to believe that we, the Greek Girls, are the continuation. Follow our path."



Οι φωτογραφίες περιγράφουν μια γυναίκα, την Ελληνίδα του άμορφου #TheGreekGirl που ζει σε έναν τόπο που οι άνθρωποι της έχουν πιει το παρελθόν, την θάλασσα και ξέμειναν με αρχαία ερείπια και Θεούς. Σε αυτόν τον τόπο χτίζει με πέτρες ένα μέλλον που θα είναι ή ελπίζει να είναι η συνέχεια της. Στο συγκεκριμένο άρθρο οι δυο φωτογραφίσεις αποτελούν τις βασικές αλήθειες. Οι εικόνες θα περιγραφούν με λέξεις, είναι μόνο εκείνες που είχα στο μυαλό μου.


Μέσα στο μπλε κουστούμι









Όταν η νέα Ελληνίδα, αφήνει πίσω τις μαυροφορεμένες γυναίκες, έχει καταπολεμήσει ήδη στο μυαλό της έναν βασικό φόβο της, να γίνει ένα με εκείνες. Προτιμά να μείνει γυμνή παρά να κρυφτεί στα μαύρα, γι'αυτό δεν τα φορά ποτέ ξανά. Ποτέ ξανά δεν κρύβει τα μαλλιά της και τους χρυσαφένιους σταυρούς της για να μην καταλάβει κανείς το παρελθόν της. Την μαυρίλα, την κακουχία, τον πόνο, την φτώχεια,το κλάμα. Φοράει το κουστούμι ενός άνδρα και μαζεύει τα μαλλιά πίσω για να μην λερωθεί. Σηκώνει τις πέτρες για να βρει τις αλήθειες, όλες εκείνες που δεν ήθελαν να μάθει. Με βαριές βάτες δείχνει δυνατή, ικανή κυρίως για τον εαυτό της που είχε φοβηθεί το άμοιρο παρελθόν της. Πατώντας με γυμνές πατούσες στα αγκάθια ξέρει πλέον πως μπορεί να γυρίσει τον κόσμο μόνη της, με τα πόδια της.


"I am wearing suit and tank top all menswear vintage. Bare feet, without any accessories. This Androgynous look is inspired by Late 80's. My make up is once again lightweight, using the darker shade of the Chanel healthy glow sheer powder to create intense on my cheek bones. Natural glow, as if my face was wet."







Υφές κοντά στο δέρμα












Το Ελληνικό καλοκαίρι στα μάτια εκείνης που της ανήκει. Μια γενιά όπως την έχω σκιαγραφήσει εγώ εμπνευσμένη απο τη Νέα Ελληνίδα, είναι κουρασμένη απο το πολύ, το έντονο και το βαρύ. Ανασαίνει αργά, καθώς ξαναγεννιέται σε ένα τόπο που είχε συνηθίσει αλλιώς. Φοράει ρούχα λιτά, απλά που θα κρατήσουν για πάντα. Υφές κοντά στο δέρμα και χρώματα που θυμίζουν αποχρώσεις του ήλιου και της θάλασσας. Κοντά στη φύση, προτιμά να μοιάζει με αυτή γιατί ξέρει ότι πλέον είναι το μοναδικό της σπίτι. Το #TheGreekGirl ξαναγεννιέται κοντά στη φύση, το καλοκαίρι της το θυμίζει. Γι΄αυτό είναι άλλωστε τα καλοκαίρια, σε προειδοποιεί, για να σου θυμίζουν. Τα μαλλιά της, το δέρμα της λάμπει ηλιοκαμμένο. Τα χείλη ελαφρώς ξεβαμμένα και τα μάτια κουρασμένα απο την ζέστη. Δεν φοράει παπούτσια και τα σανδάλια της τα ξέχασε στην παραλία. Γι'αυτό είναι άλλωστε τα καλοκαίρια, για να ξεχνιέσαι. Εκείνη πάλι δίνει και παίρνει, λέει ιστορίες, ερωτεύεται και χορεύει μόνη. Το #TheGreekGirl είναι η γυναίκα που γεννιέται ξανά για να γίνει η συνέχεια.



"I am wearing Vathos Apparel, strapless top and Bermuda in shades of nude and white. No shoes for a summer in flip flops, my beloved ones. My make up is lightweight, all natural, no foundation just concealer, lip balm and mascara. That's all i promise. "


Pictures taken by Agrido.

Γράφοντας για την συνέχεια τέλη Αυγούστου, μένει στις σκέψεις μου τόσο έντονα η ιστορία του #TheGreekGirl, νιώθω ευγνωμοσύνη που ταυτιστήκατε και μοιραστήκατε τις ιδεες σας μαζί μου. Την ιστορία αυτή και το κορίτσι του ήλιου θα το πάρω μαζί μου τον Χειμώνα, θα μου κρατάει συντροφιά και θα μου δίνει ελπίδα για την συνέχεια. Όσο μεγαλώνω, θα μεγαλώνει και εκείνη θα είναι η αιτία και η πηγή ερωτημάτων, ονείρων και βαθιάς αναζήτησης με το είναι μου και την ταυτότητα μου. Φυσικά το άρθρο αυτό δεν είναι το τέλος, είναι η συνέχεια.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα, κλείστε τα μάτια και κρατήστε μέσα σας τις λέξεις και τις εικόνες. Όταν νιώθετε πως ο Χειμώνας σας τα πήρε μακριά, επαναλάβετε.

PART I

PART II

Σας ευχαριστώ.-

Ευριδίκη.

2 σχόλια

© Chatoyant21. Design by FCD.