SIRENS of CASPIAN

17 Απριλίου 2019

























Πόσο σημαντικό είναι, στον χωρόχρονο του σήμερα, μια εικόνα, φωτογραφία να σε κάνει να αισθάνεσαι, να σκέφτεσαι πέρα από τα όρια μιας οθόνης ή του τυπωμένου χαρτιού. Να σε κάνει να φαντάζεσαι και ύστερα να γεννάς ιδέες που θα δώσουν ενδιαφέρουσα χροιά στον στον τρόπο σκέψης σου.

Πως κάτι που φάνταζε δεδομένο πριν δεκαετίες τώρα είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Η ευκολία με την οποία γίνεται η λήψη και η κοινοποίηση της στο ευρύτερο κοινό, μετατρέπουν την φωτογραφία σε εικόνα μια χρήσης που θα εμφανιστεί σε μια αρχική και μετά θα πεταχτεί στον κάδο ανακύκλωσης. Και το φαινόμενο επαναλαμβάνεται σε κάθε πτυχή που ωριμάζει η τέχνη, ο κινηματογράφος εκφυλίζεται με τις παραγωγές τύπου Netflix, έτοιμα σχεδόν σενάρια, εύκολα να συλλάβει ο νους , λίγοι ηθοποιοί ώστε να τελειώνουμε μια ώρα νωρίτερα, όλα γρήγορα , καθόλου σύνθετα, για να περάσει η ώρα μας. Η μουσική τελειώνει, ήχοι να μπαίνουν στην σειρά και κραυγές να τραντάζονται μήπως και γίνει το τελευταίο καλοκαιρινό Hit, α και μην ξεχάσεις να προσθέσεις δυο ισπανικές φράσεις.

Τόσο όμορφα νιώθω όταν ανακαλύπτω κάτι που με κάνει να νιώθω και να σκέφτομαι, όχι απλά να περνάω τον χρόνο μου. Μου δίνει την δυνατότητα να το μετατρέψω αφού αποτελείται απο ιδέες και κομμάτια τα οποία συνδέονται με μια ιστορία. Πολλές φορές δεν χρειάζεται να μάθεις την ιστορία, αλλά φτάνει αυτό που θα δεις,ακούσεις ή βιώσεις, να μεταφέρει το νου σου , ίσως να σε οδηγήσει στο να σκεφτείς μια δική σου. Και έτσι φτιάχνω την δική μου ιστορία ,ύστερα εγώ προσθέτω τα βιώματα και τα συναισθήματα μου,τέλος νιώθω. Κάπως έτσι είναι στο μυαλό μου η ετυμολογία της έμπνευσης,μια συνταγή. Το κίνητρο.

Κίνητρο, έμπνευση , συναισθήματα μπορούν να πηγάζουν απο παντού. Αν σταματήσεις για λίγο τις σκέψεις του γρήγορου χρόνου θα ακούσεις και θα δεις. Είναι όπως όταν αποφασίζουμε να περπατήσουμε στον ίδιο δρόμο που περπατάμε κάθε μέρα, κοιτάζοντας αυτή τη φορά προς μόνον μια κατεύθυνση , εκείνη που τόσο καιρό δεν είχαμε παρατηρήσει , παραδείγματος χάριν μόνο προς τα επάνω, ουρανός, σύννεφα και ταράτσες πολυκατοικιών. Ένας άλλος κόσμος. Πότε δεν με προδίδει.


Σκέφτηκα να γράψω για όλα αυτά, εξαιτίας όλων των άτονων συμβάντων που εκτυλίσσονται γύρω μου, μερικές φορές άσκοπα μα πάντα με επιβεβαιώνουν πως εκείνα που με κάνουν να σκέφτομαι και να αισθάνομαι είναι άξια προσοχής. Ακούγοντας λίγα τραγούδια της καλλιτέχνιδας SEVDALIZA μπορεί αμέσως να καταλάβει κανείς τι εννοώ, όταν περιγράφω πως λούζεσαι με ένα κύμα συναισθημάτων σε κάθε τραγούδι, στίχο. 

Σε ένα παράλληλο σχεδόν επίπεδο, στον κόσμο των υλικών, οι υφές των υφασμάτων, τα χρώματα και η κίνηση των ρούχων μπορούν να σου προσφέρουν έμπνευση. Να σου δώσουν λίγο απο την χάρη και την κίνηση τους. Έχω την τάση να συνδέομαι έντονα με αυτό, βιώνω το ρούχο και η φωτογράφιση μπορεί να μοιάζει με θεατρική παράσταση. Μα όλα ξεκινούν απο την φιλοσοφία της εταιρίας, φαίνεται να είναι η ιστορία που συνδέει το ρούχο με τα συναισθήματα που σε κάνει να νιώθεις καθώς το φοράς. Η Nidodileda είναι ένα όμορφο παράδειγμα αυτού του συσχετισμού.


[Ένα μοναδικό, φόρεμα κιμονό , αέρινο, δίνει μια μαγική bohemian αίσθηση παντρεύεται με τα χειροποίητα κοσμήματα Nasilia Jewelry με τον πιο όμορφο τρόπο. Οι βάτες δίνουν ένταση στους ώμους ενώ το υπόλοιπο φόρεμα πέφτει ελαφρά στο σώμα...Νιώθεις την ανάγκη να κινηθείς και να γεμίσεις τις πτυχές του με αέρα... Συνδύασε το με jeans, λινή παντελόνα σε λευκό ή μπεζ υποτόνους και μια πουκαμίσα ή ένα bralette. Μην ξεχάσεις να είσαι ξυπόλητη...]

[An ethereal ,unique kimono dress, hand made in Greece with a beautiful lightweight cloth, gives a timeless bohemian vibe which is perfectly mixed with the handmade Nasilia Jewelry. "Evenus" kimono dress, with its shoulder pads that make the chest beautifully noticeable. You definitely feel the need to move inside its flowy fabric. Wear it with jeans, linen in whites and nudes and of course with a plain shirt or bralette. Don't forget to be bare-feet. ]












Thank you so much... i feel truly blessed and honored when you admirably say that you are inspired by our work....


All the pictures are taken by : @thesonofeye

i wear:

dress: NIDODILEDA
jewelry: NASILIA

listen to Sevdaliza


Euridice.-


2 σχόλια

© Chatoyant21. Design by FCD.