UGLY but SEXY

11 Δεκεμβρίου 2018



Διαβάζοντας παλιότερα άρθρα του blog μου φαίνεται πως μου έλειψε λίγο αυτή η όμορφη ιεροτελεστία που ακολουθούσα πριν κάποιους μήνες για την συγγραφή μερικών γραμμών στο site. Μετά την επιλογή και το editing των φωτογραφιών,ακουστικά...δημιουργική μουσική και αποτύπωση των σκέψεων μου στο κενό.So here i am.

Ακούω ''The Underground Youth-Mademoiselle'' και γράφω εκείνα που μου ήρθαν στο μυαλό εχθές πριν κοιμηθώ,λίγο μπερδεμένα αλλά πάντα αυθόρμητα.

Έχετε ακούσει ή δει τον όρο grunny-old-ugly fashion; Ογκώδη ρούχα και παπούτσια, γραμμές που ίσιες, βαριές , μουντές. Κομμάτια απο την γκαρνταρόμπα του παππού και της γιαγιάς ή του μπαμπά των 90's.Κομμάτια που άλλοτε ορκίζονταν εχθροί της μόδας γίνονται αγαπημένα των alternative it-girls και επιλέγονται για να δώσουν ένα modern twist σε κάθε εμφάνιση.

Φαίνεται πως ο κόσμος νιώθει διχασμένος.Το γυμνό σώμα απορρίπτει τον ορισμό του taboo που δεκαετίες είχε πάνω του.Τα media γεμίζουν με γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες ανθρώπων.Υπάρχει τεράστια αποδοχή και κορεσμός.Ζούμε σε μια γενιά που είναι διχασμένη. Απο την μια πλευρά φοβάται το φλερτ,αρνείται την σεξουαλικότητα και από την άλλη γίνεται πρόστυχη για να κερδίσει ένα διαφορετικό είδος αποδοχής. Ο χώρος της μόδας και του θεάματος φαίνεται να αντανακλά αυτή τη διάθεση.Από τη μια πλευρά οι ''υπέρμαχοι'' των Kardashian ακολουθούν πιστά τη μόδα και απο την άλλοι εκείνοι που εναντιώνονται με το παραπάνω.Layering ρούχων που κρύβουν το σωμα αντί για Latex κολλητά φορέματα που τονίζουν κάθε σημείο του...

To styling εμπλέκεται μερικές φορές με την ψυχοσύνθεση ή τη διάθεση σου αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως εκείνος που φορά στενά ρούχα,αγαπά το σώμα του και νιώθει sexy ενώ ο εκείνος που επιλέγει να καλύψει το σώμα του με υφάσματα, απομονώνει την σεξουαλικότητα και την αυτοπεποίθηση του.

Τα ugly παπούτσια και το granny style σίγουρα δηλώνει μια μορφή αντίθεσης και αποστροφής από αυτό που θεωρείται αποδεκτό στη μόδα, το να σκιαγραφείς δηλαδή το σώμα σου με τον πιο όμορφο τρόπο δηλαδή, να το κολακεύεις.
  
Είχα πάντα αυτή την ανάγκη. Πειραματίστηκα και πειραματίζομαι με τα ρούχα και τις υφές τους.Ένα στενό ρούχο με κάνει να νιώθω ευάλωτη ένω ενα ζευγάρι μαύρες αρβύλες δυναμική και sexy. Προσωπικά θεωρώ πως η σεξουαλικότητα που εκπέμπεις πηγάζει απο την αυτοπεποίθηση που έχεις μέσα σου. Ανεξάρτητα λοιπόν του μήκους της φούστας ή το πόσο στενό είναι το jean, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ''συνταγή'' ή στιλιστικές οδηγίες για το πως μπορεί ο καθένας να νιώθει sexy. Είναι σημαντικό να δοκιμάζουμε και να απορρίπτουμε τα κομμάτια μέσα στα οποία νιώθουμε άβολα.

Μια μορφή διαδήλωσης ίσως, έτσι το βιώνω.Διαδήλωση στο κοινώς αποδεκτό.Άσχημα ρούχα συνδυασμένα με τον πιο όμορφο τρόπο.Ρούχα που ''εκδιώχθηκαν'' μετα την είσοδο των millennium όπως για παράδειγμα τα mums jeans υιοθετούνται και αλλάζουν διάσταση στις ντουλάπες των νέων. Η φράση ''το φοράω για εμένα και μόνο'' γίνεται σύνθημα και τα υπόλοιπα είναι η φυσική συνέχεια.Τα vintage shops και τα thrift store γίνονται ''ναοί'' των νέων Hipster.Η επιλογή ενός μοναδικού κομματιού γίνεται ανάγκη και το ψάξιμο στους πάγκους των flea markets shopping therapy.

behind the look

Ένα look που περιγράφει όλα όσα έγραψα. Αντίθεση του granny-vintage style και της δυναμικής της μαύρης δερματίνης εκφράζει ένταση και δυναμισμό.Δεκαετίες περιπλέκονται και δημιουργούν κάτι μοντέρνο και ιδιαίτερο.Red lips to take control.
My last obsession: Τα γάντια είναι το αξεσουάρ που πολλές φορές παραμελούσαμε.It's time for a HUGE comeback. Ανάλογα την υφή τους δίνουν στο Look ρομαντική ή δυναμική πινελιά. Give them a try!

sorry for the image quality.Something is wrong with the blogger platform as my pictures appear in low resolution .I am trying to fix it.Thank you.




















pictures taken by Agrido ( painting from Gemaldegalerie Berlin)

i am wearing:
Vintage Burberry Cardigan : https://www.elisfa.com/ VINTAGE store
Pants:SUN SET GO
shoes: Miista
bag: MAISON HEROINE
gloves: vintage

make up: KORRES



thank you.-

Euridice




2 σχόλια

© Chatoyant21. Design by FCD.