BEAUTY

18 Φεβρουαρίου 2018








Σε έναν κόσμο υλικό, σε μια κοινωνία κυριαρχούμενη από πρότυπα, η έννοια της ομορφιάς αλλάζει, μπερδεύεται , συγχωνεύεται , αποσαφηνίζεται , μοιάζει δυσνόητη και απροσέγγιστη. Ταράζει τους νέους, προκαλεί ανασφάλεια αντί για ασφάλεια, μίσος αντί για αγάπη, δυσαρέσκεια αντί για απόλαυση. Σε έναν πόλεμο μεταξύ θεωριών, της υποκειμενικότητας και της αντικειμενικότητας νικημένοι θα βγουν εκείνοι που ζουν , που αγαπούν και είναι ελεύθεροι.

Ο πολιτισμός και η κοινωνία μεταβάλλεται, αλλάζει ,οι εξελίχτηκες αντιλήψεις παίρνουν άλλη τροπή , η κλασσική θεωρία της συμμετρίας μοιάζει κλισέ και βαρετή, η θεωρία του Kant περιπλέκεται και η λέξη ομορφιά στροβιλίζεται γύρω από τις λέξεις επιφάνεια, εσωτερικός κόσμος , αγάπη , λαχτάρα , αρμονία ,ισορροπία, απόλαυση, σεξ, ηδονή, ασχήμια…



Παύση.

Η στήλη MOTS θα περιλαμβάνει λέξεις, που θα συνθέτουν κείμενα με σκοπό να εμπνεύσουν εμένα αλλά και εσάς, είναι μια ιδέα που δημιουργήθηκε στις 2:30 π.μ κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Με κίνητρο να γνωρίσω τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ιδέες του, δηλαδή τις δικές σας ιδέες, σκέψεις και απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν κατά καιρούς.

Πως καθορίζεις λοιπόν την ομορφιά σε έναν άνθρωπο ; Τι είναι για εσένα ο όρος ομορφιά στην ηλικία των 17,18,20 κ.ο.κ;
Νέοι άνθρωποι εναποθέτουν τις σκέψεις τους, προσπαθώντας να απαντήσουν στην συγκεκριμένη ερώτηση με βάση  τα δικά τους προσωπικά βιώματα .Διαφορετικές οπτικές που σκοπό έχουν να μας εμπνεύσουν…


Πολλές από τις παραγράφους ξεφεύγουν από την έννοια της ομορφιάς στον άνθρωπο, κάνουν λόγο και για το περιβάλλον γύρω μας.









Έχεις όμορφα μάτια, όταν δίνεις με ένα βλέμμα σου αγάπη, κατανόηση, στοργή. Έχεις όμορφα χείλη, όταν το φιλί σου αγγίζει ψυχές και τα λόγια σου μοιράζουν χαρά. Έχει όμορφο σώμα, όταν χαρίζεις αγκαλιές και προσφέρεις το χέρι σου χωρίς αντάλλαγμα. Είσαι όμορφος όταν είσαι άνθρωπος.
-Chrysa


Για εμένα η όμορφος είναι κάθε άνθρωπος με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Στα μάτια του καθενός η ομορφιά έχει άλλη διάσταση. Στα μάτια ενός ερωτευμένου ο άνθρωπος του είναι το πιο τέλειο δημιούργημα του θεού σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας του. Στα μάτια της μητέρας το παιδί της δεν έχει ατέλειες κάθε τι πάνω του είναι όμορφο και ιδιαίτερο. Στα μάτια του δημιουργού το έργο του φαντάζει μοναδικό αξεπέραστο και πανέμορφο. Όλα όσα ανέφερα βέβαια βασίζονται σε σχέσεις αγάπης. Ίσως τελικά η ομορφιά είναι η πραγματικότητα στα μάτια κάποιοι που αγαπά την εικόνα απέναντι του. 
-Μαγδαληνή






























Ομορφιά για μένα είναι οτιδήποτε πηγάζει από μια ψυχική ευφορία και αυτό είναι διακριτικά ορατό σε έναν άνθρωπο . Ομορφιά μπορεί να αποτελεί ένα ακατάστατο καλοχτενισμένο από την προηγούμενη βραδιά μαλλί , καθώς λάμπει από τις πρωινές ακτίνες του ηλίου που μπαίνουν επιθετικά στο δωμάτιο . Ομορφιά μπορεί να αποτελεί η ηρεμία με την οποία κάποιος διαχειρίζεται μια δύσκολη κατάσταση σύγχυσης και άγχους . Ομορφιά μπορούν να είναι τα πάντα γύρω μας , όταν συνειδητοποιήσουμε πόσο όμορφους μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε, νιώθοντας ο εαυτός μας. Κάθε τι συμμετρικά αψεγάδιαστο και αισθητικά ελκυστικό μπορεί να γίνει όμορφο στα μάτια του πιο αδιάφορου.
-Emmy,22

IG: emmykar






I believe that there has never been and perhaps never will be a beauty standard. And i don't obviously mean a social one, there were plenty of them since human's existence itself. I mean a common opinion of the whole world's population, considering something or someone beautiful. To my personal opinion, the word beauty and its meaning is something that's constantly changing while we grow up. Sure there's a pretty much common aesthetics, that attracts us : beautiful eyes, big lips, nice body shape. Now i'm a firm believer of energy. Positive and negative. I believe the only thing on a person, that can denature this energy is their SMILE. All the other details i've mentioned are just ideas of beauty. True beauty comes from within, and i'm really sad it took me so many years and losing a family member to realize that.

-Panos, aka Style Monarch








Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο είπε ο Ντοστογιέφσκι αλλά δεν καθόρισε ποιά ακριβώς ομορφιά εννοούσε ούτε ποιό σημαίνον κρύβεται πίσω απο το σημαινόμενο .Για άλλους ομορφιά είναι ένα ωραίο πρόσωπο ,ένα γυμνασμένο σώμα, μια ευγενική ψυχή ή ο τρόπος που μας κοιτούν αυτοί που αγαπάμε και μας αγαπούν. Όμως απο αυτή τη λίστα θα εξαιρέσω τα κληρονομικά προτερήματα και θα επικεντρωθώ στα επίκτητα. Κυρίως γιατί τα τελευταία τα επιλέγεις. Όπως και το στυλ.
-Άννα.




Οι πιο όμορφοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν βιώσει πόνο,απώλεια και απογοήτευση, αλλά παρόλα αυτα το χαμογελο τους είναι τόσο δυνατό και όμορφο που όταν το βλέπεις νομίζεις ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα! Εκπέμπουν χαρά, συμπάθεια και αδρεναλίνη που γίνεται εύκολα ζηλευτή! 
-Μαρίζα, 26. 
IG: ma_root





Για μένα η ομορφιά σε έναν άνθρωπο είναι κάτι πιο βαθύ από ενα ομορφο πρόσωπο ή ενα ομορφο σώμα. Θεωρώ αναγκαία την ομορφιά στα πάντα γύρω μας απο τον χώρο που ζουμε, σε ενα ρούχο που θα φορέσουμε ή σε μια όμορφη κουβέντα και πια το εχω βάλει στοίχημα με τον εαυτό μου να ανακαλύπτω το όμορφο παντού, ακόμη και στα πιο μικρά πράγματα. Γιατί τελικά όταν ανοίξεις τα μάτια σου σε αυτό καταλαβαίνεις πόσα χάνεις από τον κόσμο γύρω σου. 
-IG: heterosxopie ,23




Ομορφιά είναι μια ιδιότητα που ενυπάρχει στο καθετί. Προκαλεί στο άτομο από τη μία την ευχαρίστηση και την ευγνωμοσύνη που κάτι τέτοιο βρέθηκε συγκυριακά μπροστά στα μάτια του και παράλληλα μια αγωνία να το αποθανατίσει ώστε να μη χαθεί η ανάμνησή του.
-IG:_Moulan






Η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια εκείνου που την κοιτάζει.
-Anonymous



Η πραγματική ομορφιά σε έναν άνθρωπο φαίνεται στον τρόπο που φωτίζουν τα μάτια του και γαληνεύει το πρόσωπο του όταν μιλάει για κάτι που πραγματικά αγαπάει. Ποτέ άλλοτε δεν είναι κάνεις ομορφότερος από αυτή τη στιγμή.
-Δαφνη Μπολετση, 19



Beauty has nothing to do with looks. Beauty is an inner situation that happens to us when we feel complete as human beings by doing things that we are passionate about. Beauty comes right from our mindset and reflects to others from every move,every eye contact,every accomplish of ours. A life moto of the above might be: First it was a beautiful-passionate man (whatever sex) and then cosmetic happened. 
-Katarina



To me, people who make others feel good about themselves with something so simple such as an honest compliment are truly beautiful. It takes a lot of work and a lot of self love to get to the point where you are in total peace with yourself, so when someone has that characteristic it shines through them and it’s reflected in the way they treat others with kindness and respect. I believe that is true beauty.
-Maria, 18



Για μένα η ομορφιά του ανθρώπου βρίσκεται στην ενέργεια του, στην αύρα που σου μεταφερει. Είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις όταν βρίσκεσαι δίπλα του. Είναι ανεπανάληπτη. Μπορείς να βρεις άτομα που ίσως μοιάζουν εξωτερικά ή στην συμπεριφορά τους αλλά ποτέ δεν θα σου μεταφέρουν την ίδια ενέργεια που θα σε κάνει να νιώσεις κατά έναν συγκεκριμένο, ξεχωριστό τρόπο.
-Αννα Μαρια,17 ετών



Για μένα η ομορφιά έχει να κάνει με την εσωτερική καλλιέργεια, τις εμπειρίες που αλλάζουν έναν άνθρωπο. Αν είναι όμορφες oi πράξεις και τα λόγια κάποιου, τότε, ασυνείδητα, αρχίζεις και τον βλέπεις όχι με τα μάτια του σώματός σου, αλλά με τα μάτια της ψυχής σου. Και αυτά τα μάτια δεν υπακουν σε πρότυπα αλλά κρίνουν αμερόληπτα. Βλέπουν αυτό που πραγματικά είναι κατά βάθος ο άλλος και του δίνουν την ευκαιρία να αποδείξει ποιος πραγματικά είναι και από τι πρέπει να καθοριστεί.
IG: porkottt



Μεγαλώνοντας σκεφτόμουν πολύ για αυτό , εάν είμαι ή δεν είμαι όμορφη και με ποια κριτήρια το καθορίζει κάποιος αυτό. Όμως το τι θεωρεί κάποιος όμορφο είναι ξεκάθαρα υποκειμενικό και άργησα να το καταλάβω αφήνοντας τα σχόλια του οποιουδήποτε (θετικά και αρνητικά )να με επηρεάζουν. Η ομορφιά για εμένα βρίσκεται στα πιο απλά πράγματα , δεν έχει συγκεκριμένο πρόσωπο ,φύλο, ηλικία , σύνορο.Η ομορφιά είναι πολλά παραπάνω από ένα καλοσχηματισμένο πρόσωπο και σώμα γιατί αυτά κάποια στιγμή εξασθενούν...
Η αύρα , ο χαρακτήρας , οι αντιλήψεις αυτά μένουν ανεξίτηλα στις μνήμες των ανθρώπων.
-Ερισέλντα,22 
IG:elda_bql4 


Ίσως ακουστεί κλισέ, αλλά για μένα η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας... Αυτό που εκπέμπουμε, η παρουσία μας στο χώρο και η αύρα μας, είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για να μας κάνουν γοητευτικούς στους γύρω μας. Τη μέρα που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου και προσπαθείς για να γίνεις ο ίδιος καλύτερος, θα είσαι ο πιο όμορφος άνθρωπος. 
-Βιβή





Ομορφιά είναι να αγαπάς τον εαυτό σου για αυτό που είναι. Να νιώθεις χαρούμενος, ικανοποιημένος,ασφαλής στο δικό σου σώμα, χωρίς να ενδιαφέρεσαι για τα πρότυπα και τις "ιδανικές αναλογίες" που σου επιβάλλουν. Ομορφιά είναι να χαμογελάς γιατί ξέρεις ότι είσαι μοναδικός ακριβώς έτσι όπως είσαι. Ομορφιά είναι να επιλέγεις τη βελτίωση του εαυτού σου και όχι τη σύγκριση, το "είναι" και όχι το "φαίνεσθαι".  
-Χριστιάνα, 20


Η ομορφιά ενός ανθρώπου είναι η αυθεντικότητά του. 
-Σοφία,16


Ο όρος ομορφιά.. Η έννοια της ομορφιάς εχει να κανει με το πως αντανακλάται στον καθενα αυτο που βλέπει απο .ενα '' όμορφο'' πρόσωπο μια ''όμορφη'' ψυχή, μια όμορφη θέα.. Υποκειμενικό και τόσο παράξενο... Προσωπικά για εμένα όλοι οι άνθρωποι όμορφοι είναι.. Μόνο όμορφους ανθρώπους αντικρίζω όμορφους με τον δικο τους μοναδικό τροπο... Άνθρωποι αισιόδοξοι, καλοπροαίρετοι, γεμάτο καλοσύνη αγάπη, γεμάτοι ζωή ποσό όμορφοι φαντάζουν... Αυτοι οι άνθρωποι κατατάσσονται στους πραγματικά όμορφους ανθρώπους.. 

Ομορφιά μπορείς να αντικρίσεις παντού αρκεί να το θες.. Η ομορφιά πηγάζει απο μέσα μας.. Εμεις της δίνουμε ζωή...

-Ευα 







Και αν αναρωτιέστε πως ορίζω εγώ την ομορφιά..

Από την ματιά,στο ανθρώπινο άγγιγμα και συναίσθημα...απο τα χρώματα της φύσης,τις μυρωδιές και τις μελωδίες, η ομορφιά βρίσκεται παντού,γεμίζει τη ζωή με αγάπη και της δίνει νόημα.Δεν την βλέπουμε,απλά τη νιώθουμε...



Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο αλλά και για τις όμορφες ιδέες σας,χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση σας σε αυτό!(Δυστυχώς δεν κατάφερα να δημοσιεύσω τις σκέψεις όλων,καθώς το άρθρο θα έβγαινε πολύ μεγαλύτερο,η επιλογή ωστόσο ήταν πολύ δύσκολη!)
Μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο άρθρο στην κατηγορία MOTS,μην ξεχνάτε πως μπορείτε να γίνεται μέρος αυτού στέλνοντας τις σκέψεις σας μέσω email ή μέσω μηνύματος στο INSTAGRAM: @yurichat.





Για το πρώτο άρθρο στην κατηγορία MOTS πόζαρα χωρίς φωτογράφο,μόνη με ένα babydoll ,αχτένιστα μαλλιά και καθόλου μακιγιάζ, έπειτα δημιούργησα ένα δραματικό Look με Make up,σαν προσωπείο για να δείξω τη διαφορά και να δώσω ένταση.






Ζήστε,δείτε,νιώστε την ομορφιά στους ανθρώπους και γύρω σας...

Euridice.-
1.   




Δημοσίευση σχολίου

© Chatoyant21. Design by FCD.